Posoda za peko kruha brez glutena

50,00

Razpoložljivost:
Prednaročilo
Model:
Posoda za peko kruha brez glutena
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Opis artikla

Kruh brez glutena

Vsi recepti so pripravljeni samo iz brezglutensko deklariranih sestavin, oziroma svežih sestavin, ki same po sebi ne vsebujejo glutena.

KRUH JE VELIKODUŠNO DARILO NARAVE, JE PRAVZAPRAV NENADOMESTLJIVO ŽIVILO. SPREMLJA NAS (SKORAJ) OD ROJSTVA DO SMRTI. ČE ZBOLIMO, JE ŽELJA PO KRUHU ZADNJE KAR IZGUBIMO. IN KO NAM KRUH SPET TEKNE, JE TO PRVI ZNAK OKREVANJA. JEMO GA LAHKO KADARKOLI; ZJUTRAJ, OPOLDNE ALI ZVEČER. UŽIVATA GA LAHKO TAKO OTROK KOT STAREC.

S STAREGA EGIPTOVSKEGA PAPIRUSA

Peka kruha je navadno prvi izziv, s katerim se spoprime bolnik s celiakijo. Morda je res že kar nekaj psihološkega na tem, kajti že sama misel na to, da nikoli več ne bo smel jesti običajnega kruha, slehernega bolnika navda z neke vrste tesnobo. Kruh je vendarle že od nekdaj sinonim za hrano nasploh!

Že mnogo let si z veseljem in z raziskovalno žilico pečem fermentirane kruhe z domačimi drožmi. Kar nekaj receptov najdete v knjigi Življenje BREZ GLUTENA. Pred vami pa so novi recepti brezglutenskih kruhov.
Na spletu najdemo veliko različnih postopkov priprave droži. Vendar nikjer nisem našla izrecno samo brezglutenske priprave droži. Tako sama raziskujem in eksperimentiram in uživam skupaj z malimi bakterijami, ki so izredno živahne v svoji nalogi.
Poskusite ne bo vam žal.

Pomembno je, da imate tudi pravo lončeno posodo, kjer lahko spečete kruh, da se vam ne prime na posodo. Tako dobite, lep, odličen polno hranilen kruh, brez obdelanih maščob, brez konzervansov, ki se ne drobi in z obilico razpoložljivih vitaminov in mineralov.

iz spletne strani - bloga: Življenje brez glutena

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Fotografije (4)

IZTOK MLAKAR o.d.d.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar

(041) 578 582
(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook