Varovanje podatkov

Osebni podatki mojih uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečam izredno skrb in pozornost. Poskrbim, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežem, saj se zavedamm občutljive narave tega področja.

Upravitelj Spletne prodajalne Lončarstvo in unikatna keramika, Iztok Mlakar s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja
Spletne prodajalne Lončarstvo Iztok Mlakar  ( info@xn--lonarstvomlakar-t3b.si ) zbira naslednje uporabnikove podatke:


Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjam.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Spletna prodajalna
Lončarstvo Iztok Mlakar, shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku
Lončarstvo Iztok Mlakar (www.lončarstvomlakar.si) shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj Spletne prodajalne
Lončarstvo Iztok Mlakar, lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj Spletne prodajalne
Lončarstvo Iztok Mlakar, podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bom stopil v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Lončarstvo Iztok Mlakar  (www.lončarstvomlakar.si) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Lončarstva Iztok Mlakar s.p.