Podstavek za Olive

8,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Model:
Podstavek za Olive
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Opis artikla

Lepa, enostavna, praktična posoda ali krožnik če želiš, za olive. Naložiš jih lepo v vrsto in ponudiš ob prigrizku. Ravno enostavnost posode očara in olepša trenutke pogleda na obloženo mizo. 

Izdelana iz bele glline, glazirana. Dolžina 33 cm, širina 4,5 cm, visoka pa je 2 cm, (0,21 kg).

Še nekaj o ollivah

V starem Egiptu in antični Grčiji ter Rimu so losjone, kreme in olja iz oljk uporabljali tako v lepotne kot tudi zdravilne namene. Kaj kmalu so namreč ugotovili, da izdelki, ki jih zmešajo oziroma pridobijo iz oliv, mehčajo tako kožo kot lase ter dajejo prav poseben lesk. Poleg tega so na podlagi izkušenj uvideli, da oljčno olje ter drugi pripravki iz oliv blagodejno vplivajo na prebavo, uravnavanje krvnega tlaka ter celjenje ran.

Tudi dandanes olive in oljčno olje veljajo za učinkovito preventivno sredstvo v boju proti boleznim srca in ožilja, saj zvišujejo raven dobrega holesterola v krvi in nižajo raven slabega, hkrati pa znižujejo krvni tlak in razširjajo žile. Olive in oljčno olje spodbujajo tudi izločanje žolča in s tem zmanjšujejo možnosti za nastanek žolčnih kamnov, blagodejno vplivajo na prebavo in pomagajo zniževati sladkor v krvi. Ker so olive bogat vir antioksidantov, ki nase vežejo škodljive proste radikale v našem telesu, redno uživanje tega sadeža in njegove olja zmanjšuje tudi tveganje za številne druge težave in obolenja, celo nekatere oblike raka, pravijo strokovnjaki. Poleg visoke vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin in vitamina E so olive tudi bogat vir železa in bakra ter vlaknin.

Glina je Lepa

 

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

IZTOK MLAKAR s.p.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar


(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook