12,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Model:
Zajec Velikonočni
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Opis artikla

Izdelal sem dozo v obliki zajca. Dela doze se lepo prilegata med seboj in ni opaziti spoja. Vanjo spraviš vse kar ti je pri srcu, na varno, "da ne pozabim".

Skupaj s pirhi se pri nas pojavlja še velikonočni zajec, ki prinaša otrokom pisanice. Moj je narejen kot doza. Ga odpreš vanj položiš pisanico.. K nam so ga prinesli Nemci, saj izvira iz germanskega poganskega sveta: tevtonska boginja Eastra, boginja pomladi, zarje in začetka življenja, ki so jo častili vsako leto aprila, naj bi imela zajčjo glavo. V svojem bistvu je zajec pri mnogo ljudstvih prastari simbol plodnosti, lunarna žival, ki zaznamuje vnovično rojstvo, vstajenje, preporod, ne nazadnje pa je zajec, podobno kot mačka, atribut čarovnic.

Izdelan iz bele gline in glaziran v razne motive. Visok je 10 cm, širina 7 x 7 cm, (0,24 kg).

Glina je lepa. Tudi kot prisrčno darilo, pozornost..

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

IZTOK MLAKAR s.p.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar


(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook