25,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Model:
Jaslice Bela Glina 2
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Opis artikla

V prvem adventnem tednu pregledamo, v kakšnem stanju so družinske jaslice, v drugem tednu začnemo pripravljati jaslično pokrajino, v tretjem napeljemo električno osvetlitev, uredimo tekočo vodo in pastirski ogenj. Najbolj osvetlejna motra biti seveda Sveta družina. V zadnjem, četrtem tednu polagamo mah, ki smo ga v gozdu nabrali že v oktobru, vsekakopr pa pred snegom (vmes ga večkrat orosimo, da ostane svež). Zadnje dni pred svetim večerom postavimo še vse figure razen Sv. družine. Angela nad hlevčkom ali votlino bomo 5. januarja, na tretji sveti večer, zamenjali z zvezdo repatico. Pozorni moramo biti, da ne bi kdo postavil vola ali oslička v ospredje, pred Jezusa. Na sveti večer, ko se zbere vsa družina in v miru ter blagi spokojnosti, med petjem in molitvijo pokropi in pokadi stanovanje. Med to domačo procesijo nosijo otroci Jezuščka, Marijo in sv. Jožefa, oče in mati pa z blagoslovljeno vodo in s kadilnico kropita in kadita po domači hiši ter izganjati hudobnega duha. Na koncu obhoda pa Sveto družino položimo v hlevček zato, da nas bo Božje dete, v tem domačem Betlehemu, že čakalo, ko se bomo vrnili od polnočnice.

Samo otrok lahko gleda v svetlo zvezdo repatico, ne da bi pomežiknil, le otrok lahko sliši mrzle besede »ni prostora« znova in znova, ne da bi obupal ali se jezil. Le otrok lahko vstopi v hlevček, ne da bi se zgražal.

Izdelane iz bele gline, ročna poslikava. Visoke so 14 cm, širina 13 x 13 cm, (0,60 kg).

Glina je Lepa.

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

IZTOK MLAKAR o.d.d.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar

(041) 578 582
(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook