25,00

Razpoložljivost:
Na zalogi
Model:
Jaslice Bela Glina
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Opis artikla

Izvor jaslic

Tridimenzionalna postavitev, ki ponazarja rojstvo, običajno upodablja Jezusa, Marijo in Jožefa, poleg njih pa so lahko tudi pastirji in ovčice, angeli, sveti trije kralji (Miha, Gašper, Boltežar), ki sledijo zvezdi (in so Jezusa dejansko našli šele čez dve leti), kamele, vol (ki predstavlja izraelsko ljudstvo, potrpljenje in Stari testament), osel (predstavlja druga ljudstva in ponižnost). Figure jaslic so običajno postavljene v skromen hlevček, v kakršnem naj bi se rodil Jezus, ali v okolje jame. Dejstvo je, da v bibliji vseh teh karakterjev nikoli ne najdemo skupaj – niti Matej niti Luka jih vseh ne omenjata, vendar pa jaslice niso mišljene kot natančna predstavitev dogajanja, zato lahko v nekaterih najdemo celo Noeta in njegove živali, Adama in Evo, bele golobice na strehi hlevčka…

Samo otrok lahko gleda v svetlo zvezdo repatico, ne da bi pomežiknil, le otrok lahko sliši mrzle besede »ni prostora« znova in znova, ne da bi obupal ali se jezil. Le otrok lahko vstopi v hlevček, ne da bi se zgražal.

Izdelane iz bele gline, ročna poslikava. Visoke so 14 cm, širina 13 x 13 cm, (0,60 kg).

Glina je Lepa.

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

IZTOK MLAKAR o.d.d.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar

(041) 578 582
(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook