40,00

Razpoložljivost:
Prednaročilo
Model:
Cedilo Rumenkasto
Proizvajalec:
Lončarstvo Iztok Mlakar

Še ni ocenjeno
Napiši mnenje

Možnosti

Opis artikla

Pozabi na kapljanje in razlito vodo po kuhinji. Z uporabo cedila ne bo sitnosti s čiščenjem. Lepo in natančno izdelano cedilo v rumeni barvi z domačimi vzorci, nageljni, deluje kar impozantno. Vsakdo ga opazi in je v okras kadar ni v uporabi. Primerno je predvsem za odcejanje opranega sadja. Nekateri menijo, da cedilo ne bi smelo biti kovinsko, ker je kovina hladna in neživljenska. Torej imam plus za glino " ma, se samo hecam ", vsekakor pa zagovarjam glino. V kompletu je cedilo in podstavek. Glazuro oz. barvo si lahko tudi izbereš po svoji želji v dogovoru z menoj.

Cedilo je izdelano iz bele gline in glazirano v lepe življenske barve. Visoko je 17 cm, širina 22 x 22 cm, (0,70 kg).

Kot zanimivost:

Nismo vsi srečneži z velikim vrtom in sadovnjakom, da bi sami pridelovali ekološko sadje in zelenjavo. Veliko ljudi nakupuje v bližnjih marketih, kjer je tovrstna hrana močno obremenjena s škodljivimi pesticidi. Kako ravnati, ko kupujemo sadje in zelenjavo in ne vemo, kako je bilo pridelano?

  • Ko prinesemo sadje domov, ga najprej operemo s toplo, potem pa še s hladno vodo (že zaradi higiene, da odstranimo bakterije, glivice, umazanijo).
  • Na tržišču se že dobi tekočina za odstranjevanje pesticidov, z malo dobre volje pa si jo lahko pripravimo sami. Potrebujemo 2 dl vode, 2 dl belega alkoholnega kisa in žlico sode bikarbone. Če želimo, lahko dodamo še žličko limoninega soka. Vse temeljito premešamo in vlijemo v steklenico z razpršilom. Sadje ali zelenjavo popršimo s »čistilom«, pustimo učinkovati 5 do 10 minut in nato operemo pod tekočo vodo. Občutljivo sadje damo na cedilo, popršimo in nežno speremo.

 

Ocene - mnenja (0)

Napiši mnenje

Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Slabo            Dobro


Nadaljuj

Fotografije (1)

IZTOK MLAKAR o.d.d.

Veš, kaj počne mojster lončarstva in unikatne keramike? Ne? Z veseljem se ti razkrijem. Moje osnovno poslanstvo je pričarati toploto v srca ljudi. Iz gline znam ustvariti ptičjo hišico, ljubko skodelico in veselo sovico, pa angelčka radosti in malo pipico. Vse to počnem za ljudi, ki znajo ceniti živost unikatne lepote in rokodelske umetnosti. Vabim te k raziskovanju moje spletne strani in trgovine – polne glinenih čudes.

Piši Lončarstvu Mlakar

(041) 578 582
(041) 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
info@loncarstvomlakar.si

Facebook