40,00€
- Razpoložljivost:
- Prednaročilo
- Model:
- Cedilo Rumenkasto
- Proizvajalec:
- Lončarstvo Iztok Mlakar
Opis artikla
Pozabi na kapljanje in razlito vodo po kuhinji. Z uporabo cedila ne bo sitnosti s čiščenjem. Lepo in natančno izdelano cedilo v rumeni barvi z domačimi vzorci, nageljni, deluje kar impozantno. Vsakdo ga opazi in je v okras kadar ni v uporabi. Primerno je predvsem za odcejanje opranega sadja. Nekateri menijo, da cedilo ne bi smelo biti kovinsko, ker je kovina hladna in neživljenska. Torej imam plus za glino " ma, se samo hecam ", vsekakor pa zagovarjam glino. V kompletu je cedilo in podstavek. Glazuro oz. barvo si lahko tudi izbereš po svoji želji v dogovoru z menoj.
Cedilo je izdelano iz bele gline in glazirano v lepe življenske barve. Visoko je 17 cm, širina 22 x 22 cm, (0,70 kg).
Kot zanimivost:
Nismo vsi srečneži z velikim vrtom in sadovnjakom, da bi sami pridelovali ekološko sadje in zelenjavo. Veliko ljudi nakupuje v bližnjih marketih, kjer je tovrstna hrana močno obremenjena s škodljivimi pesticidi. Kako ravnati, ko kupujemo sadje in zelenjavo in ne vemo, kako je bilo pridelano?
- Ko prinesemo sadje domov, ga najprej operemo s toplo, potem pa še s hladno vodo (že zaradi higiene, da odstranimo bakterije, glivice, umazanijo).
- Na tržišču se že dobi tekočina za odstranjevanje pesticidov, z malo dobre volje pa si jo lahko pripravimo sami. Potrebujemo 2 dl vode, 2 dl belega alkoholnega kisa in žlico sode bikarbone. Če želimo, lahko dodamo še žličko limoninega soka. Vse temeljito premešamo in vlijemo v steklenico z razpršilom. Sadje ali zelenjavo popršimo s »čistilom«, pustimo učinkovati 5 do 10 minut in nato operemo pod tekočo vodo. Občutljivo sadje damo na cedilo, popršimo in nežno speremo.