V TRGOVINO

© AlterEco 2012. Čuvajmo naravo.

Pogoji (terms and conditions)  |  Kontakt

IZKAŽITE NAKLONJENOST S PRAKTIČNIM IN IZVIRNIM DARILOM!

Darila so izraz čustvene naklonjenosti do nekoga. Naj bo to izkaz ljubezni, prijateljstva ali le drobna pozornost.  Ni ga lepšega, če osebo obdarimo s praktičnim in izvirnim darilom. :)

        DARILA

SLEDI NAS

Tweeter Facebok

POSLOVANJE

Košarica Splošni pogoji Pravilnik o zasebnosti Mnenja kupcev LONČARSTVO IN UNIKATNA KERAMIKA
Ročno delo iz Slovenije
Domov Izdelki Kontakt Predstavitev Domov Kupuj s Stilom Delavnice Obvestila Lejj.. Poglej…
Pošta Te kaj zanima?
Prodajalna
Pečarske usluge

Pred žganjem moramo vsak izdelek posušiti. Med sušenjem iz gline izhlapeva voda, zato se krči. Če sušenje poteka prehitro, se glina neenakomerno suši, nastanejo velike razlike v krčenju in izdelek poči. Da se temu izognemo, izdelke sušimo počasi, jih po potrebi obračamo in pokrivamo. Pokanje preprečujemo z izborom primernih materialov, ki imajo manjše krčenje in večjo granulacijo, ki služi kot armatura.

Pri žganju morajo torej biti izdelki popolnoma posušeni, saj bi pri temperaturi 100 stopinj Celzija voda, ki je še v glini, zavrela, se širila in izdelek bi razpokal. To preprečimo tako, da v peči izdelke še nekaj časa sušimo pri temperaturi med 80 in 90 stopinjami Celzija, preden začnemo temperaturo dvigovati.

Neko splošno pravilo je, da naj se pri prvem žganju glinenih izdelkov temperatura do 500 stopinj Celzija ne bi dvigovala hitreje kot 100 stopinj Celzija na uro. Od 500 stopinj do končne temperature pa jo lahko dvigujemo tudi hitreje. Temperaturo lahko dvigamo hitreje tudi pri žganju glazur, saj se glazure nanaša na že enkrat žgane izdelke (biskvitno žganje).

Sušenje in žganje keramike

Če želiš, da tvoj izdelek izgleda vrhunsko, me pokliči.  041 578 582

POMOČ ZAČETNIKU Pomoč začetniku
SVETOVANJE Svetovanje

slike so simbolične