LONČARSTVO IN UNIKATNA KERAMIKA
Domov Izdelki Kontakt Predstavitev
Ročno delo iz Slovenije
Delavnice Obvestila Prodajalna Obvestila


Pozdravljeni,

najprej, da pohvalim vaše izdelke. Imate zanimive izdelke . Že dolgo sama razmišljam, da bi imela  trgovino s takšnimi in drugačnimi izdelki. Namreč prihajam iz Rogaške Slatine. Kot veste so nas rusi okupirali, zato menim,da bi bil primeren kraj za tovrstno trgovino. So zelo veliki potrošniki in odlični kupci. V našem kraju pogrešamo domačini kot gosti eno takšno pravo trgovino.

Ker je le-ta v Rogaški več kot potrebna, že delam v tej smeri,da odprem tovrstno dejavnost, namreč imamo v lasti poslovni objekt, v katerem imam primeren prostor za prodajalno.

Zdaj še samo iščem dobavitelje in urejam zadeve, ki sodijo zraven.

Trgovino bom odprla v začetku marca 2014.


Če vas zanima kaj v tej smeri, me kontaktirajte.


lep pozdrav, Maša

Povzet pogovor iz foruma spletne strani Planet Lepote (povezava).
Meni osebno daleč najlepšo keramiko dela Iztok Mlakar, pri katerem sem kupila že več stvari (solnico, posodice za muslije, posodice za prebranac, gorilnike - za darila, itd.).
Prav na novoletnih stojnicah v LJ sem gledala lončene posode za čebulo, ker ima take povsem enostavne in res lepe. Edino, kar me je motilo, je bilo to, da niso bile glazirane. Pa mi je gospod prijazno povedal, da se vse da narediti, če le ima primeren material.
Ker me blazno navdihuje njegova rdeča barva, sem se odločila, da ga v kratkem pokličem in naročim dve rdeči posodici - eno za čebulo in eno za česen.
Kaj naj rečem, Staša, očitno naju povezuje rdeča barva Smile... (Pa še to: njegova rdeča je res lepa, tako lepa kot Murin rdeč plašč Wink, le za odtenek temnejša).
Pa še njegov kontakt:
Iztok Mlakar s.p.
Parmova 48, Ljubljana
Delavnica: Novo Polje c. XXIII/3a
041 578 582
mlakar.iztok@gmail.com
Gospod pravi, da vse pokaže in pojasni, če pokličem in se ustrezno dogovoriva (kaka 3 leta nazaj sem pri njemu naročila tiste posodice za muslije, ker tako "majhnih" ni imel narejenih, pa jih je sredi decembra, ko ima največjo gnečo, naredil točno v roku).
BTW, tudi cena se mi zdi pri njemu precej ugodna - neglazirana posoda stane cca. 1800 sit.

petek, 18. december 2015Spoštovani,


Zanima me ce mi lahko izdelate solnico-taksno obliko kot jih ponujate na svoji spletni strani, samo da je rdece barve z belimi pikicami? Upam, da vesta kaj zelim....


Ali je to mogoce in kaksna bi bila cena?


Hvala in lep pozdrav,

Sabina


. . . . .Spostovani,

Se enkrat najlepsa hvala za solnico.....fantasticna je :)


Hkrati pa vam Zelim se lepe praznike.


Sabina

Nakup glinene posoode za peko kruha                                                                                               torek, 3. maj 2016“Dolgo sem si želela peči svoj fermentiran kruh v pravi glineni posodi. Preizkusila sem posodo, ki je bila glazirana, pa se mi je žal kruh vedno prijel, če nisem uporabljala papirja za peko. To me je izredno motilo. Po naključju sem spoznala za novo leto na ljubljanskih stojnicah gospoda Iztoka Mlakarja, lončarja in sva se zapletla v pogovor o peki kruha in glinenih posodah zanj. Predstavil mi je svoje posode…


..Uspelo mi je tisti nemogoče, kar sem si vedno želela. Okus in izgled, vse obenem. Glineni pekač iz lončarstva Mlakar pa mi je to omogočil. Povprašajte ga za pekač, kjer lahko pečete odličen brezglutenski kruh.”


..iz bloga, Življenje brez glutena